Kebawah Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah Ibni Al-Marhum Sultan Haji Ahmad Shah Al-Musta’in Billah berkenan berbuka puasa bersama rakyat Pahang, di Padang Majlis Bandaraya Kuantan (MBK 1), pada 15 April 2023. Turut mengiringi baginda ialah Kebawah Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah Binti Almarhum Al Mutawakkil Alallah Sultan Iskandar Al-Haj serta Kebawah Duli Yang Maha Mulia Pemangku Raja Pahang, Tengku Mahkota Tengku Hassanal Ibrahim Alam Shah Ibni Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah.
Baginda juga turut bersalaman dan meluangkan masa beramah mesra bersama peniaga serta pengunjung dan turut membeli juadah makanan di bazar tersebut. Dalam pada itu, Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah turut berkenan mengurniakan sumbangan kepada 50 orang kanak-kanak lelaki dari Rumah Kanak-Kanak Tengku Ampuan Fatimah dan 50 orang kanak-kanak perempuan dari Rumah Kanak-Kanak Sultanah Hajah Kalsom, Penor.
Sebelum pada itu KDYMM Raja Permaisuri Agong telah berkenan mencemar Duli berangkat memasak bubuk lambuk dan seterusnya menyempurnakan pengagihan 2000 bekas bubur lambuk kepada rakyat jelata yang hadir berbuka puasa di Padang MBK 1.
error: Content is protected !!
ms_MYMalay
Langkau ke kandungan