Majlis Bandaraya Kuantan telah mengadakan Program Makmur Ramadan Bandaraya Kuantan 1445H / 2024M bagi Majlis Berbuka Puasa Kakitangan Majlis Bersama Anak Yatim / Anak Golongan Rentan “Majlis Iftar Tautan Kasih” melalui Biro Agama Islam KESUMBA (BAIK) di Dewan Bandaraya Kompleks Bandaraya Kuantan. Program ini telah dihadiri oleh YH. Dato’ Razihan bin Adzharuddin, Datuk Bandar Kuantan. Turut bersama semasa program adalah Tuan Haji Mohd Nizam bin Mahayuddin, Pengarah Jabatan Perbendaharaan, Majlis Bandaraya Kuantan, Pengarah Jabatan, Ketua Bahagian dan Ahli Jawatankuasa Biro Agama Islam KESUMBA (BAIK), Majlis Bandaraya Kuantan, Kakitangan Majlis Bandaraya Kuantan dan turut diraikan bagi program ini ialah golongan Anak-Anak Yatim Kakitangan Majlis, Anak Yatim dan Miskin Nur Iman dan Anak-Anak Golongan Rentan Jalan Wong Ah Jang seramai 30 orang.
Program ini dimulakan dengan acara Penyampaian Saguhati kepada Anak Yatim / Anak Golongan Rentan yang telah disampaikan oleh YH. Dato’ Razihan bin Adzharuddin, Datuk Bandar Kuantan, Tuan Haji Nizam bin Mahayuddin, Pengarah Jabatan Perbendaharaan, dan Encik Muhammad Syakir Fitri, Project Coordinator MyFundAction Pahang. Program diteruskan lagi dengan Majlis Berbuka Puasa beramai-ramai, Solat Maghrib secara berjemaah yang diketuai oleh Ustaz Syarifuddin bin Mohamad Sa’ad, Al-Fadhil Qadhi Daerah Kuantan, Tazkirah, Solat Isyak dan Tarawih serta Witir yang diketua oleh Ustaz Muhammad Arif Hafizuddin bin Mohd Fadzli, Imam Masjid Sultan Ahmad 1 dan Jamuan Ringan (Moreh).
Program ini berakhir pada jam 10.00 malam. Semoga program ini dapat memupuk hubungan silaturahim diantara kakitangan disamping dapat menyampaikan sumbangan kepada golongan anak yatim / anak golongan rentan di bulan Ramadan.
error: Content is protected !!
ms_MYMalay
Langkau ke kandungan