bantuanbanjirhulutganu
MBK telah menggerakkan jentera bantuan banjir ke Hulu Terengganu bermula dengan aktiviti pencucian (mengumpul sisa banjir) di Hulu Terengganu, Terengganu selama 4 hari 3 malam. Misi bantuan ini melibatkan seramai 30 orang dimana 12 orang daripada Unit Tindakan Khas, 25 orang lain-lain kakitangan termasuk pegawai/urusetia dan pemandu.
Pihak SWCorp Pahang bersama-sama Alam Flora Sdn. Bhd. juga turut membantu dengan kakitangan seramai 10 orang dan 3 jentera pencucian. Bentuk bantuan yang disampaikan ialah khidmat tenaga untuk mencuci kawasan yang terlibat berserta dengan jentera dari pihak Majlis Bandaraya Kuantan (MBK).
Perasmian serta Flag Off konvoi misi bantuan ini telah disempurnakan oleh Datuk Bandar Bandar Kuantan, YH Dato’ Hamdan bin Hussin pada pukul 9.00 pagi dan pasukan tersebut telah tiba di Pejabat Tanah Dan Daerah Hulu Pada jam 12.00 tegahari. Taklimat berkaitan bencana banjir di Hulu Terengganu telah disampaikan oleh Pegawai Pejabat Daerah dan Tanah Hulu Terengganu sebelum kerja-kerja pencucian dilaksanakan di SK Sungai Berua.
error: Content is protected !!
ms_MYMalay
Langkau ke kandungan