Program Bonding Day #RIVEROFLIFE Sungai Galing Kuantan Anjuran Bersama Majlis Bandaraya Kuantan dan UIAM Kampus Kuantan.
07 Januari 2023 (Sabtu) – Sayangi Sungai Galing
Majlis Bandaraya Kuantan dan River Of Life (Kuantan Chapter) UIAM Kuantan telah melaksanakan program kerjasama iaitu Program Bonding Day #RIVEROFLIFE serta Local Agenda 21 Sungai Galing Kuantan. Perasmian program telah disempurnakan oleh YH. Dato’ Hamdan bin Hussin, Datuk Bandar Kuantan. Turut bersama semasa acara perasmian adalah Profesor Dr. Nazri bin Mohd Yusoff, Pengerusi River Of Life (Kuantan Chapter) UIAM Kuantan, Puan Hajah Che Huzzana binti Che Hussain, Pengarah Jabatan Perancangan Pembangunan MBK, Encik Razaki bin Omar, Pengerusi JPKK Kampung Galing Besar dan Encik Muhammad Muhaimin bin Anoor, Ketua Bahagian Komuniti, MBK.
Antara aktiviti yang dijalankan dalam program ini adalah penanaman pokok, sesi gotong-royong kawasan sekitar, Program Trash To Cash dari SWCorp, pertandingan mewarna dan demonstari penghasilan sabun dari minyak terpakai. Program ini juga turut dihadiri oleh pelajar UIAM Kampus Kuantan, kakitangan MBK, kakitangan SWCorp, kakitangan Alam Flora Sdn. Bhd. dan penduduk setempat.
Program komuniti ini diadakan bertujuan untuk memberi kesedaran akan kepentingan sungai dan kawasan sekitar kepada masyarakat umum. Hargai sungai kita, buanglah sampah di tempat yang di sediakan.
error: Content is protected !!
ms_MYMalay
Langkau ke kandungan