Majlis Bandaraya Kuantan telah melaksanakan Program Gotong Royong Mega di PPRS Pinggiran Putra 3. Program ini telah diselaraskan oleh Unit PPRS Pinggiran Putra, Unit Pembangunan Komuniti serta Perbadanan Pengurusan Sisa Pepejal dan Pembersihan Awam (SWCorp) sebagai persediaan bagi menjayakan Program Kemampanan Komuniti Bandar (PKKB) dibawah Perbadanan Pengurusan Sisa Pepejal dan Pembersihan Awam (SWCorp) dan akan dirasmikan oleh YB. Datuk Hajah Aiman Athirah binti Sabu, Timbalan Menteri Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT) pada 26 Mei 2024 (Ahad).

Pelbagai aktiviti telah diadakan antaranya aktiviti pembersihan kawasan tempat letak kereta Blok A dan Blok B, permbersihan kawasan padang taman permainan Blok A dan Blok B, pembersihan di ruang legar Blok A, pembesihan longkang di sekitar Blok A dan Blok B, pembuangan sisa-sisa besar menggunakan JCB, mengecat tiang dan lantai blok, mengecat “planter box”, memotong rumput di sekeliling Blok A, pemangkasan pokok oleh Unit Penyelenggaraan Landskap dan meratakan pasir disekitar ruang legar blok A.

Program ini melibatkan Pensyarah dan Pelajar daripada Kolej Poly-Tech MARA, Kawasan Rukun Tetangga (KRT) PPRS Pinggiran Putra 3, DIC Pahang, Kakitangan Alam Flora, Kakitangan Perbadanan Pengurusan Sisa Pepejal dan Pembersihan Awam (SWCorp), Kakitangan Pejabat Sekretariat Muafakat dan Komuniti (PSMK), Kakitangan Unit PPRS Pinggiran Putra dan Kakitangan Unit Pembagunan Komuniti.

error: Content is protected !!
ms_MYMalay
Langkau ke kandungan