Program Gotong-Royong Sifar Sampah PPRS Pinggiran Putra ini dijalankan di sekitar kawasan PPRS Pinggiran Putra yang melibatkan kakitangan Majlis Bandaraya Kuantan, Perbadanan Sisa Pepejal Dan Pembersihan Awam (SWCorp), Pejabat Sekretariat Muafakat Komuniti (PSMK), Alam Flora Sdn. Bhd, Pejabat Kesihatan Daerah Kuantan, serta Komuniti PPRS Pinggiran Putra.
Antara aktiviti yang dijalankan adalah pembersihan di sekitar kawasan PPRS Pinggiran Putra.
Program ini bertujuan untuk memberi kesedaran kepada penduduk PPRS Pinggiran Putra berkenaan kebersihan di kawasan perumahan dengan memupuk budaya keperibadian unggul menerusi sikap dan amalan. Program Gotong-Royong Sifar Sampah PPRS Pinggiran Putra ini disertai seramai 40 orang dan berakhir pada  jam 12.00 tengahari.
Unit PPRS Pinggiran Putra telah mengadakan Program Gotong- Royong Sifar Sampah pada 29 Jan 2023 jam 9.00 pagi. Antara agensi-agensi yang turut sama terlibat ialah Unit PPRS Pinggiran Putra Majlis Bandaraya Kuantan, Pejabat Sekretariat Muafakat Dan Komuniti (PSMK) serta Perbadanan Pengurusan Sisa Pepejal dan Pembersihan Awam(SWCorp). Penyampaian taklimat berkenaan 3R (Reduce, Reuse, Recycle) telah disampaikan oleh Puan Noraini binti Omar iaitu Pembantu Penguatkuasa Seksyen, Penguatkuasa dan Kawal Selia SWCorp Negeri Pahang.
Program Gotong-Royong Sifar Sampah ini dijalankan di sekitar aras (Blok A Dan Blok B) dan di sekitar kawasan PPRS Pinggiran Putra yang melibatkan semua penduduk PPRS Pinggiran Putra. Program ini bertujuan untuk memberi kesedaran kepada penduduk PPRS Pinggiran Putra berkenaan kebersihan di kawasan perumahan dengan memupuk budaya keperibadian unggul menerusi sikap dan amalan. Program Gotong-Royong Sifar Sampah ini berakhir jam 11.00 pagi.
error: Content is protected !!
ms_MYMalay
Langkau ke kandungan