pkkomunitirealisasibakti1
Program Khidmat Komuniti Realisasi Bakti “KPTM Cakna Sayangi Pantai Warisan Bersama” Dengan Kerjasama Majlis Bandaraya Kuantan dan JPKK Anak Air/Sg. Deraka.
Majlis Bandaraya Kuantan bersama Kolej Poly-Tech Mara (KPTM) Kuantan dan JPKK Anak Air/Sg. Deraka telah melaksanakan Program Gotong-Royong Pembersihan Pantai Anak Air. Tetamu kehormat yang hadir terdiri daripada Ahli Majlis Majlis Bandaraya Kuantan, YH. Dato’ Wan Solihi bin Wan Hassan, Pengarah KPTM Kuantan, Tuan Haji Nik Mohd Khairi bin Nik Mohd Zain, Pengerusi JPKK Anak Air/Sg. Deraka, Encik Mohamad Ghozali bin Abdul Wahab dan Ketua Bahagian Komuniti dan Sukan MBK, En. Muhammad Muhaimin bin Anoor. Turut serta dalam pelaksanaan gotong-royong ini adalah kakitangan Unit Komuniti, L.O Ahli Majlis Zon B, kakitangan Majlis Bandaraya Kuantan, Malaysian Nature Society (MNS) Pahang dan penduduk kampung setempat.
Diantara aktiviti yang dilaksanakan bersempena program gotong-royong ini adalah aktiviti senaman aerobik, penanaman 20 biji anak pokok kelapa, mengecat kerusi batu dan pertandingan pengumpulan sampah terbanyak oleh peserta. Program berakhir dengan acara penyerahan sagu hati dan gimik penyerahan sumbangan kerusi batu hiasan oleh KPTM Kuantan kepada JPKK Anak Air/Sg. Deraka. Dikesempatan itu juga, pihak Majlis turut mengedarkan risalah Cabutan Bertuah Pembayaran Cukai Taksiran kepada penduduk sekitar dan Kempen 1 Poket 1 Plastik. Program ini bermula pada jam 8.30 pagi dan berakhir pada 1.00 petang.

pkkomunitirealisasibakti

pkkomunitirealisasibakti1

pkkomunitirealisasibakti2

pkkomunitirealisasibakti3

pkkomunitirealisasibakti4

pkkomunitirealisasibakti5

pkkomunitirealisasibakti6

pkkomunitirealisasibakti7

errors: Content is protected!!
en_USEnglish
Skip to content