Program Makmur Ramadan Bandaraya Kuantan – Majlis Bebuka Puasa Kakitangan Majlis Bersama Anak Yatim Dan Rentan.
Majlis Bandaraya Kuantan telah mengadakan Program Makmur Ramadan Bandaraya Kuantan iaitu Majlis Berbuka Puasa Kakitangan Majlis Bersama Anak Yatim dan Rentan melalui Biro Agama Islam KESUMBA (BAIK) di Dewan Bandaraya, Kompleks Bandaraya Kuantan. Program telah disempurnakan oleh YH. Dato’ Hamdan bin Hussin, Datuk Bandar Kuantan.
Turut bersama semasa program adalah Encik Yusoff bin Husain, Setiausaha Majlis Bandaraya Kuantan, YH. Dato Hasnul Hamidi bin Harun, Ahli Majlis, Majlis Bandaraya Kuantan, Encik Fadzilah bin Hj Mohamed Tahir, Ahli Majlis, Majlis Bandaraya Kuantan, Puan Hajah Wan Napia’ah binti Wan Yusop, Ahli Majlis, Majlis Bandaraya Kuantan, YH. Dato’ Matandor a/l Subbiah, Ahli Majlis, Majlis Bandaraya Kuantan, Dr. Mohd Rahim bin Sulong, Ahli Majlis, Majlis Bandaraya Kuantan, Pengarah-Pengarah Jabatan, Ketua Bahagian dan Ketua Seksyen, Kakitangan Majlis Bandaraya Kuantan dan yang diraikan bagi program ini iaitu golongan Anak-Anak Yatim dan Anak-Anak Rentan seramai 20 orang.
Program dimulakan dengan acara Majlis Berbuka Puasa, Solat Maghrib berjemaah, Penyampaian Saguhati kepada Anak Yatim dan Rentan telah disampaikan oleh YH. Dato’ Hamdan bin Hussin, Datuk Bandar Kuantan. Solat Isyak berjemaah, Solat Tarawih dan Tazkirah serta Witir telah diketua oleh Ustaz Syarifuddin bin Mohamad Sa’ad, Al-Fadhil Qadhi Daerah Kuantan.
Program berakhir pada jam 10 malam. Semoga program ini dapat memupuk hubungan silaturahim diantara kakitangan disamping dapat meraikan golongan anak yatim dan rentan di bulan Ramadan.
errors: Content is protected!!
en_USEnglish
Skip to content